Eikelandsfjorden Musikklag
Eikelandsfjorden Musikklag
 • Nyheter    • Om laget    • Styret/kontakt    • Sesongplan    • Internt     • Gjestebok  

 

 

   Nyheter
    - Reisa til julestjerna gjekk for fulle hus.
    - Reisa til julestjerna
    - Basaren til samfunnshuset 2013.
    - Konsert på Fusa ungdomsskule.
    - Skulemusikken på turnè.
    - Musikklaget på turnè.
    - Vellukka Afrika-konsert
    - Basaren 2013.
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 700 778

 

 

 

Reisa til julestjerna
 
 

22.10.2013

EML og ESML i samarbeid set i år opp ein sceneversjon av ”Reisa til julestjerna”. Med musikk, sang og dans. Tre forestillingar. Sævareid, Fusa og Eikelandsosen.

"Reisa til julestjerna" er opprinneleg eit teaterstykke frå 1924 av Sverre Brandt med musikk av Johan Halvorsen. Stykket innehar fortsatt Nationaltheatrets rekord i antall forestillingar. Men mest kjent er vel filmversjonen frå 1976 med bl.a. Hanne Krogh.

Her vert det sett opp i ein sceneversjon arrangert av Helge Hurum. I tillegg til musikklaget og skulemusikken medverkar dansarar frå kulturskulen og elevar frå kulturskuletimen på Holdhus, Fusa og Eikelandsosen.

Det blir 3 forestillingar, 3 forskjellige stader. Merk deg datoane:

  • Sævareid - torsdag 28. november 18:30
  • Fusa - fredag 29. november 19:00
  • Eikelandsosen - søndag 1. desember 17:00

 

Litt om historia:

Like før jul ankommer Sonja en liten landsby sammen med et følge røvere som holder henne i fangenskap. Det hviler en forbannelse over landsbyen.

En gang for lenge siden forsvant Kongens eneste datter, Gulltopp, da hun gikk ut i skogen for å finne Julestjernen. Dronningen døde av sorg og etterlot den fortvilede Kongen alene. Kongen forbannet Julestjernen slik at mørket og sorgen senket seg over hans rike. En kveld kom en gammel vismann til slottet, og fortalte Kongen at hvis han fikk Julestjernen til å lyse igjen innen 10 julekvelder vil Gulltopp vende tilbake. Det har nå gått 9 år og denne julen er Kongens siste håp for å finne Julestjernen. En kveld klarer Sonja å unnslippe røverne og rømme inn på Slottet. Der overhører hun den sørgelige historien til Kongen før hun blir oppdaget og tatt til fange. Hun ber om nåde idet den onde Greven vil kaste henne i fangehullet, og Kongen befaler at hun skal løslates fra røverne. Som takk for hjelpen legger Sonja ut på en reise for å finne Julestjernen.

 

Arrangementet er med støtte av Drømmekonserten. Eit samarbeid mellom Norsk Tipping og Norges Musikkorps Forbund.

Sjå også ESML si heimeside.

 
Get Adobe Reader  Reisa til julestjerna - Plakat Read file